Świadomość dobrej jakości produktów stale rośnie wśród naszych odbiorców. Dlatego dokładamy starań, aby nasze mąki odznaczały się wysoką jakością. W ostatnim czasie maszyny piekarskie i cukiernicze stały się coraz bardziej zaawansowane technologiczne, co też znajduje odzwierciedlenie w oczekiwaniach co do mąki. 

Mąka produkowana na masową skalę podlega procesowi standaryzacji. Oznacza to, że często dodawane są do niej wszelkie polepszacze, środki chemiczne lub antyzbrylacze. Może również zawierać ziarna modyfikowane genetycznie.

Na bioryneczek.com.pl znajdziesz mąki piekarskie, których składy są wolne od enzymów i dodatkowej ilości glutenu. Dodatkowo mąki nie zawierają konserwantów i barwników (również słodowych). 

Mąki te są przeznaczone do piekarnictwa, wyrobów domowych, gastronomii. W ofercie znajdziesz: mąkę żytnią, mąkę pszenną, mąkę z ciecierzycy, mąkę jęczmienną, mąkę gryczaną, mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą i mąkę owsianą. 

 

Aktywne filtry:

-
Wybierz
  • IT&B (24)